21. mars 2009

Landsmøtet 2009, Dag 3, Brev 10

LO på lag med SV!

LO-sekretær Rita Lekang hyllet i dag SVs innsats i regjering. Selvfølgelig klarte hun heller ikke dy seg for å skryte av det regjeringen hadde oppnådd, men nå var det litt andre takter enn vi er vant til fra tidligere. Jeg tror rett og slett at LO er i ferd med å oppdage at dersom de i fremtida skal kunne sikre faglige rettigheter slik fagbevegelsen vil, så går de aller fleste veiene gjennom et sterkt SV.

LO er svært fornøyd med den jobben som gjøres i forhold til pensjon, i forhold til tjenestedirektivet og i forhold til det som forventes i kampen for offentlige tjenestepensjoner. Alle saker hvor SV har til dels gått alene i front mot kapitalkreftene og ikke minst et Arbeiderparti som er i ferd med å sementere en høyredreiing av egen politikk.

For SV har alltid satt de faglige rettighetene høyt. Så høyt at det etter hvert også vises langt inn i mahognikontorene på Youngstorget. Da kommer vi til å sikre stemmen i fagbevegelsen. Den stemmen som etter hvert ikke er like fornøyd med et Arbeiderparti som ikke kjemper like hardt for rettighetene til folk flest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar