20. mars 2009

Landsmøtet 2009, Dag 2, Brev 6

Puh....

Debatten sluttet veldig sent igjen i går den. Det er mange taletrengte i SV, men det er også svært mange interessante utfordringer å løse. Dette fikk vi godt frem i gårsdagens debatt om uttalelser. Landsstyret innstilte på at det skulle behandles 15 uttalelser. landsmøtet var ikek enig i dette og utvidet til 18. Hvilke 18 er ikke helt klart ennå, men de 15 første forelå det innstilling på.

I NTSV hadde vi med en uttalelse blant de 15. Slik det ser ut nå så er vi rimelig sikker på at det kommer med en til og det kan hende at vi ender opp med tre fra Nord-Trøndelag. Stort mer enn det kan vi vel ikke forvente. Jeg føler at delegasjonen er rimelig godt fornøyd med det.

De andre uttalelsene jobber vi nå aktivt opp i mot statsråder, ledelsen og andre i partiet for å få innpass for på andre områder. For det har vi god erfaring emd i NTSV. PÅ forrige landsmøte jobbet vi slik for ny lærerutdanning. I dag har vår innstilling fra den gangen blitt en realitet. Så det er et godt eksempel på at det nytter. Og vi i vår delegasjon er ikke kjent for å gi oss så lett.

Nå har vi startet debatten om arbeidsprogrammet og regjeringsuttalelsen. Inntegnet til nå er Rune, Trond Martin, Kåre og Kari i den rekkefølgen. Tema som skal berøres er
  • Næringsliv, arbeidsliv og distriktspolitikk.
  • Uttak av rovdyr og reell beiterett
  • Varig tilrettelagt arbeid
  • Laks
  • Lik nettleie i hele landet

På denne måten vil vi støtte våre endringsforslag, støtte de deler av arbeidsprogrammet som er bra og også for å tydeliggjøre de punkter vi har utfordringer på. Men dette klarer vi. Dette arbeidsprogrammet er tidenes beste fra SV og vil kunne legge grunnlaget for å vinne valget i 2009.

Da gjenstår bare jobben med å få dette ut til folk flest. Snakke om det med folk på butikken, på jobben, i familien. Den jobben må vi gjøre sammen. Kun da vinner vi valget i 2009.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar