19. mars 2009

Landsmøtet 2009, Dag 1, Brev 5



3 – 2 – 1 – 0 - …..

Og vi er i gang! ”I byen hvor solen alltid skinner,” i følge vår nestleder Audun Lysbakken. I byen med 1 universitet, med en stor teaterinstitusjon og minst 250.000 unike bergensere.

For på dette landsmøtet legger vi lista høyt! The Real Ones gir oss inspirasjon. For ekte musikere skaper stemning. Slik ekte mennesker skaper liv. For… ”her blir det liv” Og takk til vårt eget DDE for den strofen.

”Vi gjør en forskjell!”
Kristin Halvorsen tar ikke en Obama denne gangen, for tanken om ”Change” kom ikke med Obama den. Det har SV gjort siden partiets opprinnelse. For det er vår politikk som skaper forandring. Ikke at vi siterer andre politikere.

”Markedsfundamentalismen har spilt falitt”
Finansboblen sprakk den, og da så vi resultatene. Da så vi hva disse kreftene har i seg. Og hvor galt det kan gå. For markedet kan ikke styre seg selv. Finanskrisen er for markedsfundamentalismen det murens fall var for kommunismen. Og vi holder i meiselen og hugger løs.

I den situasjonen vi ser i dag, så er velferdsstaten den viktigste forsikringen vi kan ha. Det som gjør at samfunnet ikke går over ende. Men enkeltmennesker rammes likevel, men vi kommer gjennom det. På grunn av velferdsstaten og på tross av markedsliberalismens fall! For det er kloke valg å ha en stor offentlig sektor.

Og SV har alltid kjempet for denne politikken. Slik skaper vi vårt ”Change”. Gjennom målrettet arbeid over mange år. Når vi får tillit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar