8. januar 2009

Om journalistenes innflytelse

Føljetongen om den økonomiske forståelsen i Stjørdal kommune tar tydeligvis ingen ende. Med utgangspunkt i et oppslag i Nationen 14. desember 2008, hvor stjørdalsordføreren er intervjuet av en journalist i Nationen, skapes det et inntrykk av at kommunen vår er vinneren i det økonomiske kommunenorge.

I en større kampanje har orføreren i Stjørdal, Johan Arnt Elverum fra Senterpartiet, tydeligvis bestemt seg for å imøtegå spørsmålet mitt om hvem av partene i en intervjusituasjon som ikke helt er stueren på det som er virkelighetsforståelsen. Gjennom innlegg i alle landsdelens aviser forsøker ordføreren på denne måten å fortelle at han ikke farer med usannheter. Akkurat det skal jeg ikke ta stilling til her.

Derimot ønsker jeg å presisere at i alle de spaltemeter ordføreren til nå har brukt på dette, gjør han ingenting for å hverken avkrefte eller bekrefte journalistens inntrykk fra intervju og undersøkelse om at Stjørdal kommune er den økonomiske vinneren i kommunenorge. Det må da vel gå an for en ordfører å si om vi er vinnere, slik journalisten hevdet så til de grader, eller om vi ikke er det.

Og jeg minner igjen om at Nationen er en avis som ligger på de fleste bord i regjeringskvartalet, og at mye av det som står der nå leses i grell kontrast til det arbeidet seriøse politikere gjør for å styrke kommuneøkonomien i Stjørdal kommune. Er det virkelig noen som tror at Stjørdal kommune vil bli forfordelt og få få større andeler av tilskudd og overføringer nå vi har det så bra som ordføreren sier gang på gang på gang på gang?

Og for de som er interessert i tekniske detaljer, så er det overskuddet etter de borgerliges KUTT i tjenesteproduksjonen i den vedtatte økonomiplanen som SV ønsker å tilbakeføre til drift. Men det er selvfølgelig en mindre detalj kanskje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar