4. januar 2009

Frps økonomiske luftslott

Leste i avisen på lørdag om hvordan SV hadde "sviktet" de fattige i Norge og hvordan Frp hadde foreslått å styrke de som har minst i Norge med betydelige beløp før jul. Som de skriver det selv... "som en engangsutbetaling foran julehøytiden." Det er vel ikke så mange som ikke forsto at dette kun var et desperat forsøk fra Frp på å kjøpe seg stemmer? Det er lett å sitte i posisjonen Frp er i og dele ut penger i hytt og vær uten å måtte tenke helhetlig.

Med min erfaring med Frp og økte bevilgninger til de som fortjener økt støtte eller inntekt, så er det ett lite ris bak speilet for de som tror på retorikken som serveres. Det er hvordan alle tiltakene skal finansieres. For det er slik at også Frp burde ha orden i sin egen økonomi, selv om de før har bevist mye av det motsatte med skattejuks og økonomisk rot i egen partiorganisasjon.

Men hvordan henter da Frp inn pengene? Har du lagt merke til at Frp skjelden presenterer finansieringsplaner i sine forslag til økninger? Det er kanskje ikke så rart. Normalt så foreslår de å bruke mer penger av pensjonsfondet som framtidas pensjonister skal leve av, eller så foreslår de å ta fra andre grupper som SFO, barnehage, kultur og kollektivtransport.

Det vil si at, for hver krone du får i den ene hånden, så vil du miste minst det samme fra den andre. Men i tillegg vil du sannsynligvis også få en vesentlig dårligere velferdsstat hvor du selv i framtida er nødt til å betale for deg etter en amerikansk forsikringsmodell tilpasset de få mennesker som har svært god privatøkonomi.

Men er det det folk vil ha, så må de jo gjerne stemme Frp. Jeg vil heller ha en velfungerende stat hvor vi viser omsorg for hverandre uten at vi skal se på størrelsen på lommeboka til enhver tid. Derfor stemmer jeg også SV som faktisk er partiet for folk flest.

2 kommentarer:

  1. FrP fremmet forslag om å gi 2000 kroner til "vanskeligstilte mennesker med stram økonomi" til jul. Det er absolutt en god idé, men på meg virker det ikke som om FrP faktisk ønsker at dette skulle kunne gjennomføres. Da burde partiet sørge for at man foreslår det i god tid før jul. I stedet gjorde FrP som de har gjort hvert år de har foreslått dette, nemlig å fremme forslaget når man salderer statsbudsjettet for inneværende år, som er noe av det siste Stortinget behandler før jul - i år 16. desember. Dermed mener tydeligvis FrP at seks virkedager (inkludert julaften) er mer enn nok tid til å sørge for en slik utbetaling.

    SvarSlett
  2. De vet vel at det ikke var nok.... Jeg er mildt sagt dritlei av FrP i alle kanaler som er helt i utakt med virkeligheten. Siste dagers høydepunkter er Siw som synes at Mats Gilbert har kommet lett til media-dekning - uten å utdype hva slags "lett" jobb han og kollegaen har utført, Noen lesere her som kan fortelle meg om FrP'ere som er i Gaza med livet som innsats??? Takknemlig for svar.

    SvarSlett