1. februar 2009

Hva er det som feiler Ari?

Det er nesten sånn at dette blir et spørsmål som bør besvares, kanskje til og med av kongehuset. Nå er jo ikke dette med merkelige partnere i den litt mere disanserte delen av kongefamilien noen nyhet akkurat. Dette har skjedd før, og mange har spådd både slutten på monarkiet og konger som abdiserer på grunnlag av tidligere hendelser.

Men Ari Behn har virkelig tatt'n helt ut. De aller fleste klarer jo å avslutte en diskusjon i media. (Ja hvis du ikke er politiker da. Da har du ikke sjanse til å klare det.) Men de fleste andre ser jo lett når kommetarer og utsagn går over fra å være målrettede og til å bli oppgulp. Men det gjør altså ikke Ari. Og hvor er rådgiverne hans (eller er de kanskje reservert for Harald) i slike situasjoner? Og hva med den som burde være den viktigste rådgiveren? Hva synes Märtha om sin kjæres eskapader?

Jeg tror at kongehuset ser at det Ari Behn nå holder på med kun skader monarkiet. Ingenting annet. Det hjelper ikke at den delen av familien han representerer er forfatningsmessig lengere unna maktens kjerne enn resten. Folk flest vil likevel se på det Ari gjør og sier og sette likhetstegn mellom delene av familien.

Men ingenting er så dårlig at det ikke er godt for noe. Hvem er det som ser på Pronsesse Ragnhild for tiden? Ingen. Hun sitter der nede i den tidligere regnskogen sin hun og koser seg med avslåtte kamera.

Og døh Ari... ikke kødd med Erlend Loe. Der taper du. Både personlig og i det norske folket.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar