11. februar 2009

SV er næringspartiet!

Trønderavisa (TA) kan nå fortelle at SV skal bli omdannet til å være næringspartiet. Veldig bra av TA dette, men ikke helt historisk korrekt synes jeg. Historisk sett har alltid Arbeiderpartiet blitt sett på som arbeidernes parti og Høyre blitt sett på som eiernes parti. SV derimot har liksom ikke funnet sin plass i dette bildet. Men jeg mener at svært mange har tatt feil om dette.

For SV har alltid vært næringspartiet. Partiet som klarer å forvalte de faglige rettighetene som arbeiderbevegelsen har forhandlet frem over svært mange år. Samtidig er vi partiet for de fremtidsretta eierne som er villig til å tenke nytt og ikke basere seg på filosofien om at dersom næringslivet gir full gass, så kjører vi i fra både fortida og framtida. For det er ikke slik. En eller annen gang vil vi bli innhentet av de handlinger og industrisatsninger vi gjorde i går. Og da er det mulig at det går skikkelig ille. Om ikke SV får gjennomslag da.

For SV vil i stedet snu motgang til medgang og skape muligheter ut av framtidas utfordringer. Skape en miljørettet produksjon av vindmøller på Aker Verdal. Satse på alternativ teknologi som vi kan eksportere til hele verden. Som vil rense i stedet for å fortsette å forurense. Dette er ikke en nyhet egentlig. SV har alltid stått på denne linjen. Nyheten er nå at alle andre partier har forstått at SV har hatt rett hele tiden og at media endelig begynner å skrive litt om det.

Men uansett.... Takk til TA som setter ord på det jeg allerde vet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar