17. februar 2009

Finnes det alternativer?

Finnes det egentlig realistiske regjeringsalternativer til en ny rød-grønn regjering? I det siste har jeg på følelsen av at dersom folk i Norge skal velge noe annet, så mangler det faktisk styringsdyktige alternativer.

I Trønderavisa i dag, 17. februar 2009, gjentar Venstres 3. kandidat i Nord-Trøndelag Håkon Alstadheim, at Venstre vil stille ultimatum i evt. regjeringsforhandlinger om at det ikke skal settes i gang oljeboring i Lofoten og Vesterålen med Venstre i regjering. I SV er det oppløftende at Venstre også går i mot denne trusselen mot Norges største matfat, men hva vil dette gjøre med regjeringsalternativet til Lars Sponheim?

Det er nok engang slik at det kun er i en allianse med Høyre at partiet Venstre vil kunne finne en plass i regjeringskontorene, men jeg kan ikke forstå at velgerne til Høyre vil kunne akseptere at det ikke startes oljeutvinning utenfor Lofoten hvis Erna er statsminister. Når Venstre stiller ultimatum omkring dette, så kan ikke jeg se at dette regjeringsalternativet kan være særlig levedyktig ut i neste periode.

Uansett, enten er det regjeringsalternativet til Venstre som er utydelig og i faresonen, eller så er det kun Venstres toppkandidater som er utydelige og mangler styringsforståelse. Kanskje det viser seg at Venstre i Nord-Trøndelag uansett ikke er et godt alternativ i valg?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar