2. oktober 2008

En gavepakke fra regjeringen!

Kunnskapsminister Bård Vegard Solhjell (SV) har nå presentert deler av det som vil komme i statsbudsjettet for neste år. I dette ligger det potensielt en formidabel gavepakke til Stjørdal og andre kommuner i samme situasjon. 15 mrd. skal nå fordeles på landets kommuner over noen år for å gjenreise den norske skolen også fysisk. En gavepakke som for kommunenes vedkommende kan bety svært store rentebesparelser i de kommende årene.

I Stjørdal SV er vi svært godt fornøyd med å endelig få gjennomslag for dette. Jeg har selv gjentatte ganger signalisert direkte til kunnskapsministeren og finansministeren at dette er ett av de viktigste tiltakene vi kan få på plass som virkemiddel for kommuner med vekstproblematikk. Å sette kommunen i stand til å bedre infrastrukturen for skoleelever gjennom gunstige låneordninger, vil kunne frigjøre betydelige ressurser andre steder. Kunnskapsministeren har også, sammen med SVs finanspolitiske talsperson Heikki Holmås, tidligere stilt seg bak argumentasjonen fra Stjørdal SV, og denne gangen fikk vi altså gjennomslag. Slik sett ser jeg det som en stor triumf å endelig få gjennomslag for dette.

Nå gjenstår det å se om Stjørdal kommune og det politiske miljøet kan samles bak dette vedtaket og presentere søknader om rentefrie lån som faktisk blir lagt merke til. Det er et stort hull som skal fylles nasjonalt, og vi er ”bare” en av mange kommuner med store behov for nybygging og oppgradering av skolebygg. Jeg mener at vi i Stjørdal bør kunne komme meget langt frem i køen med tanke på våre vekstproblemer, men da må vi klare å dra lasset sammen, i hvert fall denne gangen.

Dette tiltaket vil kunne sikre skolene i Stjørdal en betydelig trygghet for fremtida, og vi kan endelig kanskje se frem mot en fullfinansiert Stokkan som blir ferdigstilt til høsten 2010 som Stjørdal SV så tydelig insisterte på når skolepakken ble behandlet sist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar