6. mai 2007

Lokal næringssatsning

En av de sakene jeg vil starte å jobbe aktivt med i 2007, er utvikling av nye arbeidsplasser i kommunen vår. Mange har spådd at Stjørdal er i ferd med å bli en soveby, en drabantby for Trondheim, og dette er vi nødt til å ta på alvor. Stjørdal vokser så mye at nye arbeidsplasser vil være et svært viktig tiltak for å vitalisere byen.

I Stjørdal sentrum har vi lenge sett at det er en viss nyskaping. På Tangen samler vi etterhvert tunge og dyktige fagmiljøer som er med på å blåse liv i arbeidsmarkedet i byen vår. I sentrum har vi en ganske god utvikling innen spesielt handelsvirksomhet, selv om utfordringene i forhold til etablering i Kjøpmannsgata er kjente. Spesielt vest i hovedgata vår.

Men hvor er næringsutviklingen i bygdesentraene? Vi har i Stjørdal bygdesenter som vokser meget kraftig. Langt mer enn det man normalt forventer av slike områder. Det skal vi være stolte av i Stjørdal, men vi må også kunne lgge til rette for at noe næringsutvikling følger med på kjøpet. Spesielt mener jeg det må være rom for småskala tjenesteyting.

I tillegg vil det være viktig at kommunen etterhvert legger til rette for ytterligere næringsområder slik vi nå gjør på Stormyra i Lånke. Slike områder bør det etterhvert finnes også i Hegra og Skatval. Det vil gjøre det mer attraktivt å legge virksomhet dit. Og vi må se om det er mulig å legge disse områdene til steder som er synlige langs hovedfartsårene. Det vil også øke mulighetene og attraktiviteten.

Selvfølgelig skal vi fortsatt være forsiktige og sørge for at jordvern og miljøvern er sentrale måleparameter i slike saker. Men vi må også tenke langsiktig. Derfor haster det nå med planverk som kan stikke ut kursen for framtida. Planverk som vil gi næringsutviklere muligheten til å vurdere hele kommunen vår for eventuell etablering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar