14. november 2008

SV svikter ikke fagbevegelsen!

Ved å tvinge gjennom et ja til EUs tjenestedirektiv svikter Arbeiderpartiet (Ap) de rettigheter norske arbeidstakere har opparbeidet seg over flere tiår. LO-ledelsen har gitt etter for overmakten i Ap og legger seg flate for Jens og hans EU-tilpasning selv om frustrasjonen er stor lenger ned i organisasjonen. På denne måten svikter LO-ledelsen de demokratiske prosessene som har foregått i LO-systemet som resulterte i et vedtatt nei i organisasjonen.

Gjennom motstanden har vi fått synliggjort de konsekvenser dette EU-direktivet vil få for vanlige arbeidstakere. Med direktivet i hånd, vil Norge etter hvert oppleve et arbeidsliv med langt mer sosial dumping og hvor arbeidstakerens fremforhandlede rettigheter vil settes under press. Myndigheten til å avgjøre flere sider ved norsk arbeidsliv vil etter dette i realiteten flyttes til EU-domstolen. En domstol som har vist til gangs at markedet og kapitalen er vinnere og at fagbevegelsen og arbeidsfolk oftest blir tapere.

Det ble avtalt i Soria Moria at regjeringen skulle motarbeide et tjenestedirektiv som fører til sosial dumping. Denne avtalen er nå brutt av Ap.

SV har ikke tenkt å svikte fagbevegelsen, og sier fortsatt NEI til å godta EUs tjenestedirektiv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar