12. november 2008

Nok er nok!

I Stjørdal er det ikke lenger mulig å akseptere kuttene som foreslås i velferdstilbudene. Derfor vil Stjørdal SV i år presentere et eget alternativ til ”kuttregimet” ordføreren har innført i Stjørdal. SV vil fra nå av prioritere økt velferd og rettferdig fordeling.

I vårt forslag til økonomiplan for 2009-2012 vil vi prioritere de områder som er direkte brukerrelatert være seg i skole eller i omsorg. I tillegg vil i heve kvaliteten på tjenestene ut over de kutt som er foretatt de siste årene. Vår alternative økonomiplan er i balanse, ja faktisk med overskudd til avsetning til fond, slik at handlingsrommet er godt og gir tydelige signaler om hva SV vil at innbyggerne i Stjørdal bør kunne forlange også ut over planperioden.

For å finansiere dette ønsker vi å fordele byrdene mest mulig ved å innføre eiendomsskatt i hele Stjørdal kommune. Skatten legges på et middels nivå, og SV skal være de første til å foreslå den fjernet når behovet for inntektskilden ikke er tilstede lenger. På denne måten skal vi klare å unngå voldsomme egenandeler og betydelig redusert kvalitet på tjenestetilbudet.

Tiden er nå inne for å spørre om hva vi vil ha i Stjørdal. Masse penger i lommeboka vår samtidig som skolen og omsorgstjenestene legges på et nivå langt under det vi kan forvente på grunn av manglende politisk vilje til å gjøre noe med det? Nei, jeg tror vi er villige til å ta i et tak hvis dette gir oss mye bedre skole, mye bedre omsorg og mye mer livskvalitet i verdens rikeste land.

SV sier nå at nok er nok. Nå vil vi ha mer velferd og rettferdig fordeling!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar