26. august 2007

Vannkraften på norske hender

KS støtter SVs holdning til eierskap av vannkraftressursene og det at regjeringen sikrer fortsatt kommunalt eierskap til kraftverkene.

- Med tanke på de premissene EFTA-dommen la, er dette en ordning som kommunesektoren må kunne leve med, sier Olav Ulleren, administrerende direktør i KS.

Dette er en seier for det synet SV har hatt lenge, at vannkraftressursene våre må være offentlig eid. EFTA-domstolen konkluderte med at Norge ikke har lov til å bestemme hvem som skal eie ressursene i landet vårt gjennom at private (utenlandske investorer) må likestilles med kommunale og statlige eiere i hjemfallsspørsmålet. Dette er nok et eksempel på at EØS-avtalen fratar Norge myndighet over egne ressurser, og er en av grunnene til at vi i SV har kjempet mot dette.

Men nå har regjeringen lagt seg på SV-linjen som medfører at alle vannkraftkonsesjoner i framtida skal være offentlig eid. Dette er ikke noe annet enn en seier for den politikken SV kjemper for.
- KS har hele tiden jobbet for å ivareta sine medlemmers interesser, og for et fortsatt sterkt kommunalt eierskap i kraftbransjen, sier også Ulleren.

Kloke ord fra KS som ikke alltid har arbeidet langs en linje SV har vært fornøyd med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar