29. august 2007

Er kulturskolen viktig?

For SV er kulturskolen en helt innlysende del av det velferdstilbudet som vi gir til innbyggerne. I Stjørdal har svært mange barn og unge hatt stor nytte av kulturskolen, og dette ønsker vi selvfølgelig å prioritere høyt. Sammen med andre kulturaktiviteter gir skolen også svært mye tilbake til kommunen på lengre sikt gjennom bolyst og liknende.

Stjørdal SV ønsker i utgangspunktet at slike tilbud skal være for alle. Det vil si at det ikke skal være nødvendig med ventelister og at prisen på tilbudet skal være lavest mulig, fortrinnsvis gratis. Med dette vil SV bruke betydelig mere på kulturskolen enn det vi ser i dag, men vi ser også at dette er et område som må prioriteres opp i mot andre aktivitetsområder for barn og unge. Derfor vil vi ikke kunne love gratis kulturskole, men i løpet av neste periode har vi som mål å fjerne ventelistene og på denne måten i hvertfall gi et tilbud til alle som ønsker det.

Innholdet i kulturskolen skal også være bredest mulig. I Stjørdal har vi en svært dyktig stab i kulturskolen som både er gode til å holde eksisterende tilbud gående samtidig som de er kreative nok til å finne nye nisjeaktiviteter som etter noe tid har vist seg å være svært populære. Slik sett er det barnas egne ønsker som i stor grad bør legge føringer for tilbudet, men det er også viktig å opprettholde noen tilbud hvor det ikke nødvendigvis alltid er kostnadssvarende å gi tilbud. Dette ut i fra at aktiviteten over tid endres, og det vil være viktig å holde på attraktiv fagkompetanse blant de ansatte.

Klarer vi å opprettholde og kanskje utvide den gode kulturskolen vi har i Stjørdal, tror jeg at vi kommer til å tjene mye på dette på lang sikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar