31. august 2007

Arbeidet med skolen starter nå!

Situasjonen i skolen i dag preges av ressursmangel på mange områder. For få lærere medfører at skolen ikke fyller de krav til undervisning som er fastlagt i lover og læreplaner. Stjørdal kommune er på bunn når det gjelder ressurser pr. elev i skolen. Dette vil Stjørdal SV endre!

Flertallet av landets elever arbeider under forhold få voksne mennesker ville funnet seg i. Stadig flere elever plages av konsentrasjonsproblemer og allergireaksjoner på grunn av dårlig inneklima. SV vil gi elevene en bedre skole og ønsker en egen arbeidsmiljølov for elever og studenter.

Debatten om skolens innhold må løftes betraktelig i årene som kommer. Lærerens rolle som den viktigste kvalitetsbæreren er kjent, men det er nå på tide å styrke lærernes kompetanse. Kompetanseløftet som i dag gjennomføres i den norske skolen er sterkt underfinansiert, og vil ikke kunne gi lærerne det påfyllet av kunnskap som skal til for å møte framtidas utfordringer.

Stjørdal SV vil derfor at det satses betydelig mer på kompetanseheving av allerede utdannede lærere samtidig som det umiddelbart startes et arbeid med å vurdere innholdet i lærerutdanningene og om disse er tilpasset kunnskapssamfunnet anno 2007.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar