19. februar 2008

Signalbygg i Stjørdal?

Det pågår nå en plasseringsdebatt for et nytt signalbygg i Stjørdal. Men jeg mener plasseringen er tilnærmet uinteressant! Hvorfor det? Jo, fordi vi igjen starter debatten om hvor huset skal bygges lenge før noen har peiling på hva huset skal fylles med.

Et hus uten innhold har ingen verdi og det bør vi kanskje snakke om først.SV har lenge etterlyst en byutviklingsplan i sentrum. Sentrumsplanen skisserer noen tanker innenfor dette området, men er på langt nær god nok. SV ønsker en plan i et 50-års perspektiv, og dette har vi også programfestet i partiprogrammet. Først da vil vi kunne skue litt lenger enn det dagens ivrige lokalpolitikere gjør.

For det er ingen bragd å plassere et hus på ei tomt. Det kan mine barn på 7 gjøre like lett som andre. Men kunsten er å se dette huset i et større perspektiv hvor det skaper liv for mennesker, hvor det er et tyngdepunkt i en ellers ensrettet by, hvor det virker som en magnet på aktivitet. Først da gjør vi som lokalpolitikere jobben vår.

SV ønsker først en debatt om hva et slikt hus skal bli i et byutviklingsperspektiv, så ønsker vi en debatt om hva innholdet skal være og først da kan vi snakke om hvor det bør ligge for å oppnå alle de gevinster og positive effekter vi kan tenke oss.

SV er et parti bygd på kunnskap og viten, ikke forenklet synsing. La oss derfor først skaffe oss denne kunnskapen. Da kan vi også skape oss ei framtid gjennom bevisste valg og ikke ut i fra tilfeldigheter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar