2. mars 2007

På barrikadene for park?

Folket reiser seg i Stjørdal! Nå er ikke opprøret denne gangen med våpen i hånd eller så veldig omfattende, men likevel... Det er ekte engasjement vi snakker om. Engasjement for å påvirke holdninger hos de som sitter med vedtaksmyndigheten. Dette fortjener respekt og ettertanke.

Jeg var på Husbyjordet i går for å støtte folkeaksjonen for Ole Vigs park. En aksjon som har som hensikt å gi tydelige signaler til politikere i alle partier at det ikke er framtidsretta og visjonært å bygge igjen det eneste gjenværende området som kan ha funksjon som bypark. En park som alle byer med respekt for seg selv egentlig ønsker å legge til rette for.

Jeg håper engasjementet til de som sto bak aksjonen sprer seg. Demonstrasjonsdemokrati kaller mange det. Andre kaller det aksjonsdemokrati. Men det virker til tider. Nå var riktig nok ingen fra det borgerlige flertallet tilstede i de timene jeg var der, så de vet i hvertfall ikke noe om dette engasjementet. Jeg håper bare folk flest finner tid og mulighet til å sette seg inn i de ulike sidene av dette prosjektet.

I Stjørdal har de allerede utlyst at lokalisering av kulturhus skal behandles snart. Dette vil legge føringer på utnyttelsen av parken som ikke er en framtidsretta kommune verdig. Men slik kan det vel gå når det sitter politikere på oppsigelse som tenker på eget ettermele. Det er nemlig ikke framtidsretta å fylle igjen alle sentrumsnære områder med bygningskolosser som er der for å tekkes et samfunn hvor forbruk har blitt det viktigste mantraet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar