22. november 2007

Nå starter kuttene!

SV er veldig skuffet over det rådmannen nå ser seg nødt til å foreskrive av medisin for å kurere kommunen for det Senterpartiet står i spissen for. En kur som vil føre til reduserte tjenester på de aller fleste områder. Det er en utopi å tro at det er mulig å skjerme brukerne, slik ordføreren hevder. Det virker nesten som om han tror det er valgkamp ennå. Nå er det på tide å kalle en spade for en spade og si at dette kommer til å merkes hos de aller fleste. Vi skal bare være glade om ikke kommunen nå blir satt under oppsyn fra andre myndigheter som Fylkesmannen i forhold til voksentetthet og om ikke de pårørende til eldre eller de eldre selv starter ett opprør. Kanskje et eldreopprør hadde vært på sin plass igjen? Norge står i hvertfall foran enorme utfordringer med stadig flere eldre, og da er det ikke riktig å redusere tilbudet. Da skal det styrkes!

Nei til eiendomsskatt, ja til skatt på barndom?
Jeg mener at vi nå ser resultatet av den politikken folk flest i Stjørdal ble lurt til å tro på i valget. At vi skulle spares for den virkelige "stygge ulven"; eiendomsskatten. I stedefor øker nå Senterpartiet egenandelene mer enn det som barnefamiliene ville ha måttet betale i skatt. Slik skal en enda mindre gruppe enn eiendomsbesitterne finansiere alle gode tiltak.

Og tro meg, vi har ikke sett det siste kuttforslaget ennå. Ikke for å gi noen "gode" ideer, men snart fjernes sikkert søskenmoderasjonen i SFO. Det forsøkte de borgerlige også for noen år siden, men da vant SV. Og trygghetsalarmer? Nå kommer tryggheten snart til å koste hver og en som har behov for det ganske mye. Trygghet skal være gratis det, og livskvaliteten, og barndommen. Ikke noe av dette burde koste noe.

Er det så viktig med profesjonelle politikere?
Det er også kanskje merkelig med ansettelse av politiske sekretærer hvor to av de aktuelle, så vidt jeg vet, allerede er frikjøpt eller er disponibel for politikk på heltid allerede. En heltidspolitiker en pensjonist? Å forklare at tilleggslønn til to som allerede har til smør på brødet er viktigere enn kommunalt ansatte som driver med tjenesteproduksjon direkte mot folk flest! Jeg er ikke overrasket over at Frp mener dette, med tanke på at de så til de grader uttrykte mistillit til kommunalt ansatte i valgkampen.

Mange færre i skolen
Men nå skal det altså kuttes. Lærerstillingene som skal bort kan normalt ikke kuttes før etter skoleåret. Vi har vel liten ordinær avgang midt i et skoleår, og da er det kanskje behov for å kutte 14 stillinger med halvårsvirkning høsten 2008 for å få til det samme.

Forklar det til de barna som sliter på grunn av at de ikke blir tilstrekkelig sett i dag og som på sikt kan komme opp i en situasjon med vansker i skolegangen, noe ingen unner dem. Forklar det til lærerne som allerede i dag er utslitt fordi de føler at de kanskje ikke strekker til. Forklar det til de foreldrene som føler de ikke blir hørt.

Men svaret på det har sikkert Håkon Alstadheim som lovte ut flere nye stillinger i skolen i løpet av perioden. Jeg ser ikke noen forslag hverken til dette i år eller i økonomiplanen som b-gjengen trompet gjennom. Men å spise kake for å feire kulturhus, det er det rom til. Sånn går det når man ikke har "magamål"

Brukerne rammes hardest
Og KAT, dagsenteret for demente eller aktivitetstilbudet for eldre kan da vel umulig være brukerrelaterte aktiviteter Johan Arnt? Det er et spørsmål jeg har lyst til å få svar på. For vi skulle jo ikke kutte i tjenester som berørte brukerne, eller?

Og hvor er Ola Morten Teigen nå, når han for ikke lenge siden lovte at omsorg skal skjermes, noe Jorunn Lundemo egentlig også gjentok i kommunestyret! Er dette å skjerme omsorg? Da skulle jeg gjerne visst hva det var snakk om hvis Teigen en gang går inn for å kutte. Kanskje det var omsorg til egne partifeller han mente? I hvertfall ser det slik ut i forhold til rundkjøringer og eiendomsoverdragelser i kommunen

Er bolyst for alltid?
Og IKKE for å svartmale, men for å spørre: Er det slik vi skal skape livsglede og bolyst? Er dette riktig medisin for en kommune som vi alle vil skal bli den best mulige? Jeg tror ikke det, men håper selvfølgelig jeg tar feil. Folk flest vil nok merke seg det som skjer nå både i det kommende valget og i det om fire år. Hvis ikke skal vi sørge for å minne dem på det!

Vi gir oss aldri!
SV skal love å ta det signalet våre tidligere velgere ga oss. Men vi skal også sørge for at de som fortsatt tror på mulighetene for en bedre kommune og som stemte på oss også i 2007, fortsatt får et talerør inn i politikken. At SV fortsatt skal være partiet som står for en mer markant annerledes og varmere politikk hvor fellesskapet betyr mer enn i dagens samfunn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar