4. juni 2009

Hva skal Arnold gjøre når Hummer blir Kinesisk?

Verden er i endring. Hummer, amerikanernes legemliggjøring av machorollen til Arnold Schwarzenegger, er oppkjøpt av et kinesisk konsern. Hva da Arnold? Skal du fortsette å kjøre bilen som kanskje bidrar mest av alle biler til den globale oppvarmingen? Selv om den er kinesisk?

Nå er kanskje ikke jeg like redd for kinesisk innflytelse som Arnold og hans velgere, men det er jo ikke poenget heller? Men Hummer er ikke ikonet for amerikansk bilindustri lenger. GM har spilt kortene slik at de har gått til det skritt å begjære konkurs. Og i kjølvannet av noe så tragisk som konkurs i en industrigigant, kan det faktisk også komme noe positivt ut på den andre siden.

For SV har fattet et, for noen kontroversielt, vedtak om å fase ut alt salg av biler som kun kan drives av fossile brennstoff. Et vedtak som har visjoner om en annen tid. En ny kurs. En annerledes verden. Med dette vedtaket i mente kan GM altså i tiden som kommer finne på å satse mer på alternative energikilder for transport, noe også Obama har understøttet klart i kommentarer til GMs finansielle endelikt.

For SV har tanker om en annen verden og er ikke redde for å si at vi må starte nå hvis vi skal klare å snu i tide. Slik GM er nødt til å gjøre for å klare å gjenreise automobilgigantens stolthet og ikke minst trygge alle de hundretusenvis av arbeidsplasser som er avhengige av dette ene konsernet. For GM kommer til å endre profil, og salget av ikonet Hummer er kanskje starten på dette.

Så kan bare Arnold gråte litt om han ikke får kjøpt seg en ny Hummer. Om ikke annet så kommer sikkert Hummer snart med en hybridløsning, selv om den vil være kinesisk eid.

1 kommentar:

  1. Jeg er ikke inn i politikk, dog slik jeg har forstått fører godeste Arnold en ganske grønn linje. Godt mulig jeg tar helt feil, men etter min oppfatning er ikke Arnold et miljøsvin. Heller at Arnold og California går foran med et godt eksempel i forhold til diverse andre i USA.

    Videre en liten morsomhet om Arnold er at han har bygdom Hummerne sine, så han ville fått kjørt hummern sin selv med dette vedtaket deres;)

    Åja, vedtaket deres er helt klart kontroversiselt, og det med god grunn. Ikke bare for oss som stemmer blått. Hvor effektivt biodisel er er omdiskutert, og om en vil risikere høyere matvarepriser når veldig mange mennesker dør av sult hver dag er vell ikke veldig sosialistisk;)

    Fin blog du har:)

    slang sammen noen kilder her også

    http://money.cnn.com/magazines/fortune/fortune_archive/2007/04/02/8403410/index.htm
    http://www.cicero.uio.no/fulltext/index.aspx?id=5816

    SvarSlett