27. april 2007

Sulteforing av skolen

I de siste årene har stjørdalsskolene blitt sulteforet med ressurser som ligger langt under det SV ønsker. For å motvirke denne trenden, har vi i hele denne perioden fremmet forslag om å styrke skolene for å få en kvalitativt bedre hverdag for barna og lærerne. Disse forslagene har i de siste årene blitt nedstemt med en stemmes overvekt i kommunestyret. Det borgerlige flertallet har talt: Vi har ikke mer til skole enn det vi i utgangspunktet hadde å avse.

Slik er hverdagen i Stjørdal. I kommunestyret i går ble det nok en gang debatt om dette med ressurstildeling. En debatt hvor det er lett for oss på venstresida å komme med angrep på den politikken som er ført. Nettopp fordi vi selv har foreslått økninger tidligere. Men slike angrep tolereres ikke av den borgerlige fløya. Med Senterpartiet i spissen forsøker de å bagatellisere problemene i skolen. Problemer som ble beskrevet akkurat på samme måte senest i fjor, når den borgelige blokka stemte i mot å øke ressurstilgangen.

For meg blir slikt patetisk. Å ikke erkjenne problemer kan være greit nok. Det kan grunne i mange forhold. Manglende kunnskap kan være ett av disse. Men å ikke erkjenne ansvar for en feilslått politikk, er tragisk. Har har Elverums disipler mye å lære. Men jeg har få forhåpninger om at de klarer dette. Til det er Elverums pisk for kraftig.

Det er ikke mulig å gå til valg uten å snakke om denne ressurstildelingen. SV vil ikke være med på å bære ansvaret for det som har skjedd i de siste årene, men vi er likevel villige til å være med på endringen. Det løftet som det er behov for nå, starter i dag. Og løftet er ikke mulig med fortsatt borgerlig styre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar